Ah şu Sosyal Medya yok mu?

Facebook “Eylemlerimiz” kısmında insanlığa katkı teması işlese de veya bunu ballandırarak bize anlatsa da herkes bu dünyanın bir bağımlısı oldu. Bağımlıyız çünkü; haberdar olmak istiyoruz. 2004 – 2005 yıllarında Sosyal Medya açma serüvenimde şunu fark etmiştim, çok kullanılıyordu. Arcvive.org Kaydı

500 üyesi ile kişisel bir çalışmaydı ama bir çok önemli deneyimi de bu çalışma sayesinde edinmiştim.

Şimdi burada ki tavsiyem altın değerinde olduğunu belirtmeliyim. Hiç bir Sosyal Medya uzmanı size bu bilgileri anlatmaz aslında çoğunluğu da bu bilgileri bilmiyor. Çünkü; bir sosyal medya platformu açıp bunu yönetmediler.

Matematik’te Şans Olmaz

Bu çok açık bir terim. Genel olarak tavsiye metinleri ilgi çekici içerik teması üzerinden hareket eder. Bu durum yani “ilgi çekici içerik” bir üründür arka planda ki mantık değildir.

Instagram, Facebook, Linkedin aynı mantık üzerinden hareket eder.

İlgili içerik ürününü kaç kişi gördü / kaç kişi tepki verdi. Bu denklem ilgili içeriğin değerini ölçer.

Sıfır bir hesap 100 takipçisi var ama bunlar genelde organize bir ekip. Örneğin; Whatsapp’tan haberleşen veya bir Şirket bünyesinde çalışan.

İlgili organize olmuş grup takip ettiği hesabı kendi “Akışında” gördüğü anda beğenirse bu etkileşim yeni insanlara gösterim için kapı aralar. Yani; 100 takipçinin örneğin akışında görüp 30’u ilgili içerik ürünü ile etkileşime geçse tüm hastaglerde sıralama alır. Ama burada özellikle belirtmek istediğim akışında görüp etkileşim kurmasıdır. Eğer akışında değilde ilgili profile giriş yaparak etkileşime geçerse değersiz bir etkileşim olacaktır.

Şirketler Ortak Hedefte Çalışabilmeli

Şirket tüm ekibine “Akışınıda şirket sayfalarımızda bir içerik gördüğünüzde mutlaka etkileşime geçiniz.” bildirimini gönderse bu içerik ve sayfa doğal olarak yükselen grafikte değer kazanacaktır.

Örneğin; Şirket Asansör’ün de bir duyuru yazın

Bilgilendirme

Şirketimize ait @SayfaAdı kullanıcısını takip ederek akışınızda gördüğünüz Fotoğraf ve Videolarla lütfen etkileşim (Beğeni, Yorum) kurunuz.

Örneğin; Toplantılarda Bu Konuya Değinin

Şirket sayfası @SayfaAdı takip edilerek Haber Akışınızda bir içerik ürünü görüldüğü taktirde beğeni veya yorum eklenmelidir.

Youtube’de Durum Farklı

Youtube’de durum ise akışta görmekten daha değerlisi, ilgili içerik search edilip bulunup izlenmeli veya profile giriş yaparak izlenmelidir. İlgili 2 işlemde Video değeri akışta bulunup izlenmesinden daha değerli olacaktır.

Subscribe
Bildir
guest

0 Yorum
Eskiler
En Yeniler Beğenilenler
Inline Feedbacks
View all comments

Paylaşın

By Categories: Aksaray, Genel0 CommentsViews: 112

Katılın

Makalelerden Haberdar Olun…