Yakın bir zamanda TBMM’de onaylanan kanunla beraber 20 üniversitenin açılması kararlaştırıldı. Türkiye eğitime verdiği önem konusunda bir çok makale yazdım. Bu kısımda da sizler için Atlas Üniversitesi konusuna bu yazı da değineceğim. Üniversitenin yönetim ve kurulum kısımlarında Türk Balkan Vakfı ve Medicine Hospital Sağlık Grubu yer alıyor. Bu sebeple üniversite içerisinde balkanlardan bir çok öğrenci göreceğimizi düşünüyorum. Sağlık konusunda da büyük deneyime sahip olan Medicine Hospital’in işin içinde olmasından dolayı da Türkiye’de ilk 3‘te yer alan bir üniversite ile karşılaşacağız.

Türkiye Aktüel içerisinde yer alan 20 yeni üniversite açılıyor haberi kısmında da bahsedildiği gibi bir çok yeni üniversite geliyor. Bu üniversitelerin bir kısmı yeni açılacağı gibi bir kısmı da mevcut üniversitelerin bölünmesiyle oluşacak. Atlas Üniversitesi Bölümleri konusunda bilgi için Türkiye Aktüel haberini okuyabilirsiniz.

200.000 Kontenjan İmkanı

İşin temeliyle Türkiye’de eğitim almak isteyen öğrenciler için yeterli miktarda üniversite ve kontenjan mevcut. Hali hazırda 800.000 üniversite okuyan öğrenci var. Türkiye’nin eğitim ile ilgili gelecek ön yargısı sayı artırımı değil, kalifiye artırımı olacaktır. Bu merkezi anlayışla devlet politikası eğitimi devlet tekelinden alarak vakıf ve özel iştiraklara bu imkanı sunuyor. Tek temenni “Lütfen doğru adımları atın ve başarılı bir üniversite kurun.” yaklaşımıdır. Dünyada Webometrics temelli sıralamayı incelediğimizde en başta yer alan üniversitelerin vakıf üniversitesi olduğunu görürüz. Türkiye’de ise ilk 3 üniversite devlet üniversitesidir. Bu sebeple üniversite konusunda atılan temel adımlarda devlet politikasının doğru olduğunu düşünüyorum.

Bir çok farklı mantığa sahip, özel ve vakıf üniversitesinin başarı arzusu mevcut. 2018 yılında devlet yönetiminde bazı şeyleri tam anlamıyla çözdüğümüze edimin. Mantık eğer bu farklı tarz grubuna ait 180 üniversiteden 1 tanesi doğru bir anlayışla ilerlerse hedefler tutacaktır.

Vizyon, Misyon ve Aksiyon

Üniversite açılması kesinlikle vizyon işidir. 40 sezonluk bir dizi senaryosu yazmak gibidir. Bir tarzı olmalıdır ve kesinlikle bir hedef dahilinde çalışmalıdır. Türkiye öğrenci seçme konusunda sadece ders başarısı temel alınmaktadır. (Bu ise bir yanlıştır.)

Başarı İçin Temel Kişisel Özellikler

  • Hayalgücü
  • Başarı İsteği
  • Farkındalık ve Farklılık
  • Çalışkanlık ve Öğrenebilme Yetisi
  • Yenilikçi ve Güçlü Duruş

Türkiye’de ise bir üniversitede okumanın tek yöntemi var o da “çalışkanlık ve öğrenebilme yetisi” üzerinedir. Bu yeti ile ancak doktor yetiştiririz. Yine aynı prensipte öğretmen merkezli eğitim alan, diğer yetilerin az miktarda olması sonucu mevcut öğrenci mesainin bitmesini bekleyen bir doktor olur. Kanserin veya bilmem ne hastalığının çözümü için emer harcamaz. Araştırma yapmaz, deneyler, testler, toplumsal araştırmalar yapmaz. Akademik yayınlar yazmak, sabit değişkenlerle rüyalarında dans etmez.

Atlas Üniversitesi içerisinde de Tıp Fakültesi var. Gelen öğrenciler belki değiştirilemez veya etki edilemez olacaktır. Fakat; geldikten sonra bir çok önemli yetiye sahip olacaktır. Çünkü; Atlas Üniversite, Türkiye’de ki diğer üniversitelerden farklı olarak felsefeye sahiptir. Aslında tüm meselede bu felsefe temelinde yatar.

Subscribe
Bildir
guest

0 Yorum
Eskiler
En Yeniler Beğenilenler
Inline Feedbacks
View all comments

Paylaşın

By Categories: Genel, İstanbul0 CommentsViews: 362

Katılın

Makalelerden Haberdar Olun…